Brioșele sunt unele dintre cele mai iubite rețete de pe blog și unul dintre cele mai iubite mic dejunuri la noi acasă.
Să ne vedeți în bucătărie pe toți 3 la brioșe, cum ținem în același timp de mixer și cum fiecare taie cu un cuțit de unt bucățele mici ca să le mixăm mai ușor. E o nebunie și un exercițiu foarte bun de răbdare, mai ales dacă deja ți-e foame :)).
Partea bună la această compoziție este că se potrivește cu o mulțime de ingrediente. Puteți face brioșe dulci, sărate, poate chiar simple, să le mâncați alături de o salată sau să le adăugați deasupra pastă de avocado, humus, cremă de brânză. Noi de data asta am adăugat doar câteva stafide de Corint, pe care le-am plimbat prin Grecia, dar merg de minune cu o mulțime de fructe uscate, congelate, proaspete, după cum vă place sau aveți la dispoziție.
Cantitățile de mai jos ajung pentru aproximativ 12 brioșe.
Ingrediente
- 2 ouă mari
- 100g unt
- 70ml lapte
- 240g făină
- 100g smântână grasă
Ustensile:
Mod de preparare:
- Încălzim cuptorul la 215C;
- Se mixează untul, apoi ouăle, apoi se adaugă laptele, smântâna, eventual vanilie pulbere pentru brioșele “dulci” și se mixează pe viteză medie, să fie spumos;
- Apoi se adaugă făina și se mixează foarte lent, doar până la omogenizare.
- Se pune aluatul în formele de brioșe.
- Se dau la cuptor; pentru 5 minute, păstrăm temperatura ridicată;
- Coborâm temperatura la 190 grade Celsius și le mai lăsăm să se coacă pentru 20 – 25 de minute, până se umflă și devin ușor rumene.
Tips & tricks
- Pentru brioșele cu aluat dens, bățos, merge foarte bine acest truc: primele 5 minute temperatura trebuie să fie mai mare ceea ce va ajuta brioșa să se înalțe, după care o scădeți, pentru a coace treptat miezul.
- Atunci când le scoateți din cuptor, lăsați-le să se odihnească în forme 2-3 minute, răsturnându-le pe o parte.
Se păstrează foarte bine 2-3 zile la temperatura camerei și până la o săptămână în frigider.
Să vă bucurați de ele și nu uitați să ne povestiți în comentarii cu ce compoziție ați ales să le faceți <3!
0 Comentarii