Cel mai pufos și versatil aluat de brioșe – brioșe baby-friendly cu orice umplutură

Brioșe, Mic dejun, Rețete

Brioșele sunt unele dintre cele mai iubite rețete de pe blog și unul dintre cele mai iubite mic dejunuri la noi acasă.

Să ne vedeți în bucătărie pe toți 3 la brioșe, cum ținem în același timp de mixer și cum fiecare taie cu un cuțit de unt bucățele mici ca să le mixăm mai ușor. E o nebunie și un exercițiu foarte bun de răbdare, mai ales dacă deja ți-e foame :)).

Partea bună la această compoziție este că se potrivește cu o mulțime de ingrediente. Puteți face brioșe dulci, sărate, poate chiar simple, să le mâncați alături de o salată sau să le adăugați deasupra pastă de avocado, humus, cremă de brânză. Noi de data asta am adăugat doar câteva stafide de Corint, pe care le-am plimbat prin Grecia, dar merg de minune cu o mulțime de fructe uscate, congelate, proaspete, după cum vă place sau aveți la dispoziție.

Stafide de Corint -  Grecia - 100 g

Cantitățile de mai jos ajung pentru aproximativ 12 brioșe.

Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • 100g unt
  • 70ml lapte
  • 240g făină
  • 100g smântână grasă

Ustensile:

Mod de preparare:

  • Încălzim cuptorul la 215C;
  • Se mixează untul, apoi ouăle, apoi se adaugă laptele, smântâna, eventual vanilie pulbere pentru brioșele “dulci” și se mixează pe viteză medie, să fie spumos;
  • Apoi se adaugă făina și se mixează foarte lent, doar până la omogenizare.
  • Se pune aluatul în formele de brioșe.
  • Se dau la cuptor; pentru 5 minute, păstrăm temperatura ridicată;
  • Coborâm temperatura la 190 grade Celsius și le mai lăsăm să se coacă pentru 20 – 25 de minute, până se umflă și devin ușor rumene.

Tips & tricks

  • Pentru brioșele cu aluat dens, bățos, merge foarte bine acest truc: primele 5 minute temperatura trebuie să fie mai mare ceea ce va ajuta brioșa să se înalțe, după care o scădeți, pentru a coace treptat miezul.
  • Atunci când le scoateți din cuptor, lăsați-le să se odihnească în forme 2-3 minute, răsturnându-le pe o parte.

Se păstrează foarte bine 2-3 zile la temperatura camerei și până la o săptămână în frigider.

Să vă bucurați de ele și nu uitați să ne povestiți în comentarii cu ce compoziție ați ales să le faceți <3!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *