Ce conține trusa de make-up pe care o iau cu mine în orice călătorie

Călătorii și aventuri, Pasiuni și ritualuri

S-au schimbat multe de când am devenit mamă. După ce m-am îmbătat zilnic cu mirosul de lapte și dragoste al bebelușilor mei, am scurtat o parte dintre ritualurile mele, însă am făcut tot posibilul să nu renunț la ele.

Știi cum e, în primele săptămâni de când ești proaspăt părinte, este o mare realizare să ieși din casă îmbrăcat și cu haine curate, nu prea te mai gândești la machiaj. Însă timpul trece și am învățat să las loc unui ritual de bază chiar și în călătorii.

Deși în primele luni de viață ale celor mici am folosit make-up mult mai rar, ușor, ușor, am început să îmi amintesc de mine, cea dinainte, și să mai arunc un ochi peste oferta magazinelor online, cum ar fi Douglas. Să ne înțelegem, pot ieși fericită din casă fără machiaj dar, de multe ori, îmi las un minut de tăcere, eu cu mine, hai, poate 10 dacă am noroc. Și încep o combinație între joacă și artă, chiar acolo, pe fața mea; mă bucur de momentele în care îmi simt pielea, îmi privesc chipul în oglindă, îmi ating sprâncenele, îmi admir genele, îmi privesc zâmbetul colorat. E un exercițiu de acceptare, de creștere a încrederii în sine și, uneori, are chiar efecte de seducție, cel puțin asupra mea :D.

De ce îmi place să mă machiez?

Port machiaj pentru felul în care mă face să mă simt. Pentru felul în care mă conectez cu mine atunci când îl aplic. Așa cum dușul este trucul relaxării supreme pentru mine și mă poate reseta oricând am o zi proastă, așa machiajul este felul de a-mi acorda atenție mie ca femeie, atunci când nu am timp de ritualuri mai complicate. Și tot așa, demachierea este felul de a-mi acorda mie îngrijire, de a-mi spune “hei, chiar îmi iubesc corpul și felul în care îl păstrez este important pentru mine”.

E încă un loc în care pot fi creativă, un fel de pregătire de a desena cot la cot cu copiii mei, fără să le privesc desenele cu invidie. Însă, pentru că timpul e limitat, uneori trebuie să aleg dacă să pun mâna pe creionul de scris sau pe creionul de sprâncene.

Ce principii urmez când facem bagajele?

De cele mai multe ori, după cum v-am povestit, portbagajul nostru este pliiiin până la refuz. În general, bagajul nu este greu de făcut, mai ales că avem experiență și știm exact ce nu trebuie să ne lipsească sub nici o formă. Cea mai complicată selecție are loc între cărțile și jucăriile copiilor. Cât despre mine, eu am grijă să nu uit nimic din cele destinate scrisului, cititului, salteluța de yoga și, bineînțeles, produsele de îngrijire personală și răsfăț. Atunci când ești plecat mai ales în călătorii lungi, nu poți să te dedici rutinelor tale de acasă la fel de mult, însă poți lua cu tine câteva lucruri de bază, care să îți permită să te simți bine în pielea ta, oriunde ai fi.

Pentru că de cele mai multe ori ajungem pe insule, nu obișnuiesc să iau cu mine produse sofisticate, ci mai degrabă unele pe care le pot folosi frecvent, cu succes, inclusiv la plajă. Pe lângă produsele de igienă personală, despre care vă voi povesti altădată, foarte importante pentru mine sunt produsele care mă ajută să mă simt glamorous chiar și după o noapte petrecută la cort. Nu am fost niciodată printre acele persoane care nu pot ieși din casă dacă nu au folosit fond de ten, așa că pot să rezum trusa “de prim ajutor” a make-up-ului la doar câteva produse indispensabile.

Ce fel de calități trebuie să aibă produsele de make-up pentru a fi bune de luat în călătorie?

Deși atunci când nu ești limitat la un mic bagaj de mână pentru avion, ai flexbilitate mai mare să iei cu tine ce îți place, am identificat câteva trăsături ale produselor cosmetice bune de luat în călătorie. Ele ar trebui să fie:

  • compacte;
  • mici;
  • ambalate corespunzător, în recipiente care nu sunt casabile;
  • cu capace greu de deschis;
  • ușor de aplicat;
  • long-lasting, ca să nu ai nevoie de reaplicare în timpul zilei;
  • waterproof – mai ales dacă mergeți în zone cu umiditate ridicată sau dacă îți plac plajele la fel de mult ca nouă;
  • rezistente la schimb de temperatură, mai ales dacă nu plănuiți să scoateți bagajele mereu din mașină.

Tips & tricks

  • Pentru serile mai festive, împachetez și tuș, creion de ochi și încă două-trei farduri de pleoape în nuanțele preferate;
  • Pentru călătorii scurte puteți folosi sticluțe speciale, în care să puneți o cantitate de produs potrivită duratei călătoriei voastre;
  • Puteți lipi capacele cu un pic de scotch; e un coșmar să te trezești cu cosmetice curse prin bagaj;
  • bagajul trebuie să fie foarte bine organizat, ca să poți lua cu tine din mașină doar acele lucruri esențiale pentru o seară. De exemplu, în călătoriile noastre lungi, avem perioade scurte în care schimbăm cazarea în fiecare noapte pentru o parcurge o distanță mai mare, fără a fi obositor. Nu ne place să stăm mai mult de 3, hai 4 ore în mașină, așa că spargem drumul în bucăți foarte mici, cu multe opriri interesante, atât pentru atracțiile din jur, cât și pentru mese, relaxare și, foooarte important, mișcare! Ca să pierdem cât mai puțin timp cu organizarea și cu dusul/adusul bagajelor de la mașină, avem nevoie de un bagaj mic și compact pe care să îl găsim cu ușurință în portbagaj e foarte de ajutor;
  • Încearcă să folosești branduri care sunt atente la amprenta pe care o lasă asupra mediului, pentru o planetă de durată :).

Ce iau cu mine când plec departe (sau aproape) de casă:

Cel mai des machiez ochii, căci zâmbesc și pup prea des ca să aibă sens rujul. Asta înseamnă că mă organizez cam așa:

  • în primul rând, pregătesc o trusă simpatică, cum e cea de la Douglas, unde să încapă lejer produsele, fără să fie nevoie să le îndes;
Douglas Accessoires Mini Travel Bag
  • una dintre vedetele trusei de make-up pentru călătorii este creionul de sprâncene care creează dependență absolută, cred că a devenit chiar produsul meu preferat – în care prefer să investesc și cu care îmi place să experimentez: până acum cele mai faine mi se par cele retractabile, fie cu cap subțire, fie cu o latură mai lungă și, bineînțeles, cu periuță inclusă.
  • Folosesc foooarte rar ruj, trebuie să fie o ocazie cu adevărat specială, însă când o fac – îmi place să fie unul moale, catifelat, ca un pupic sincer de bebeluș;
  • o oglindă simpatică, cu un mesaj fericit pentru diminețile prea crude.

Însă ca cercul să fie complet, foarte importante sunt și produsele pe care le iau ca să îmi curăț tenul în profunzime, să îl ajut să arate proaspăt în fiecare dimineață, tânăr și fin. Așa că trusa se îngreunează cu:

EISENBERG Pure Micellar Water

Aplic principiul puțin, dar bun. Prefer să am câteva produse de calitate, pe care nu trebuie să le aplic de mai multe ori pentru a obține rezultatele pe care mi le doresc; cu care mă împrietenesc atât de tare, încât atunci când le voi termina, nu voi fi tentată să încep altceva, ci doar să fac aceeași comandă. Dacă vreți, luați-o ca pe o provocare la minimalism.

E adevărat că machiajul spune o grămadă despre comportamentul nostru ca femei, de la atenția pe care o acordăm frumuseții, la dorința de a fi privite. Dulce și subtil – e rețeta pe care o urmez. Aplică orice rețetă cu care rezonezi, important este să fii conștientă de alegerea făcută și să te reprezinte. Și să nu uiți în nicio zi, să îți lași un moment doar pentru tine :).

Disclaimer: Acesta este un articol sponsorizat. Recomand doar produse și servicii pe care le folosesc/le-am folosit și îmi plac. Pentru promoțiile de final de vară de la Douglas – aruncați un ochi aici, s-ar putea să vă placă!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare