Banana bread baby-friendly cu vișine (fără zahăr, fără îndulcitori)

Mic dejun, Rețete

Dacă tot am ajuns la domiciliul din oraș – odată cu prognoza mult prea ploioasă, am zis să ne bucurăm de cuptorul de acasă și să fac un mic dejun căruia pur și simplu să nu îi poți rezista.

Circulă pe internet o glumă, cum că nu ai fost în carantină dacă nu ai făcut o banana bread. Și pentru că nu vreau să postez despre încă o astfel de rețetă, v-o prezint pe banana bread a mea, fără îndulcitori artificiali adăugați, o bucurie de desert, pe care îl puteți consuma fără pic de vină. Chiar dacă mezinul nu a mâncat ieri nimic în afară de pâine și brânză, spre disperarea noastră, din banana bread a devorat rapid 3 felii generoase. Iar prințul cel mare cred că a savurat vreo 5. Despre adulți nu mai zic nimic, însă vă dau un indiciu: nu ne-a mai rămas nici o firmitură pe mai târziu.

Este o rețetă simplă pe care oricine îl poate face și coace, și este potrivit pentru toată familia, de la mic la mare. Puteți să vă faceți de cap împreună cu cei mici, atât timp cât pot ține mixerul în mână :D. Vor fi tare bucuroși să participe în bucătărie și să vadă ce ușor se face mâncarea gustoasă și sănătoasă. Trebuie să recunsoc că ai mei au făcut mai toată treaba, norocul meu cu așa asistenți pricepuți.

Să înceapă nebunia!

Ca să faci această minune de banana bread ai nevoie doar de:

Ingrediente:

  • 4 banane coapte
  • 4 ouă medii
  • 130g de unt gras de 82% grăsime și moale, la temperatura camerei
  • 200g de făină
  • un praf de pulbere de vanilie (opțional)
  • o mână de vișine

Ustensile:

  • o tavă de chec
  • un mixer
  • un bol mare
  • un bol mic
  • o furculiță
  • o lingură de lemn

Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 185 de grade Celsius.
  2. Bananele se pisează bine cu o furculiță în bolul cel mic și se lasă deoparte
  3. În bolul mare se mixează 1 minut untul moale, până devine cremos
  4. Se adaugă ouăle și se mixează câteva minute până devin foarte spumoase și umflate. Punem și bananele pisate și mai mixăm câteva secunde, lejer.
  5. Se adaugă făina și pulberea de vanilie și se încorporează cu o lingură de lemn, cu mișcări ușoare, de sus în jos (cam 15-20 de astfel de mișcări), până aluatul este omogen, însă nu insistăm. Scopul este să rămână cât mai multe bule în aluat, pentru ca acesta să se umfle bine la cuptor.
  6. Se pune hârtia de copt în tava de chec/cozonac sau în ce formă vă doriți să arate “pâinea” voastră de banane.
  7. Se presară 15-20 de vișine proaspete fără sâmburi sau congelate pe fundul tăvii.
  8. Turnăm compoziția în tavă.
  9. Băgăm tava în cuptor și așteptăm aproximativ 50 de minute și scoatem deliciul din cuptor, la răcit.
  10. Se poate consuma pe loc, bineînțeles, după ce nu mai este fierbinte (hai că nu e greu) sau se poate păstra câteva zile la frigider (haha, ce glumă bună!).

Textura moale, aerată, ușor umedă și pufoasă mă păcălește că mănânc un nor gras de vară, iar gustul dulce de banane, pe alocuri caramelizată, se îmbină perfect cu gustul intens și acrișor al vișinelor. Mmmmm!

Vă pup și vă doresc o carantină dulce și cât mai naturală!

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Tort baby-friendly cu blat de carob, cremă de fructe de pădure și frișcă de mascarpone - Praf de Stele - […] Am fost tare entuziasmată să experimentez un nou tip de blat. M-am inspirat din propria rețetă pentru tortul de…

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *