Copiilor mei le place tare sfecla. Așa că am fost tare încântată atunci când într-una din cărțile pe care le citim – Cum crește grădina mea de Gerda Muller – am găsit o idee de salată super simplă, pe care am adaptat-o imediat în bucătăria noastră. Puteți să o preparați chiar împreună cu copiii, și poate fi atât mic dejun, cât și garnitură pentru prânz, cât și cină. Nouă ne place să o mâncăm seara, în combinație cu încă o salată. Dacă aveți sfecla deja fiartă și vidată, este o idee bună și pentru camping sau picnic.
Ingrediente:
- 1 sfeclă roșie și mare
- 2 mere Granny Smith
- sucul de la jumătate de lămâie
- ulei de măsline
Ustensile:
- oală
- sită de aburi
- capac
- cuțit
- bol de salată
Mod de preparare:
Sfecla tăiată în bucăți mari se gătește la abur pentru aproximativ 20-25 de minute, până când se pătrunde ușor cu furculița. Apoi se taie cubulețe/bastonașe în funcție de vârsta mâncătorilor. Merele se taie și ele cubulețe/bastonașe. Se amestecă bine, cu un strop de ulei de măsline virgin și cu sucul de la jumătate de lămâie.
Așa-i că e simplu? Poftă bună!
0 Comentarii