Când ai puțin timp liber, e minunat să pregătești un mic dejun în avans pentru minim 2 zile. Așa că, fiindu-mi dor de ceva zile de un tort sau o tartă cu mere, m-am pus pe treabă și am inventat ceva care să fie și hrănitor și gustos și baby-friendly. Iată ce a ieșit!
Ingrediente:
Blat
- 7 ouă
- 14 linguri de făină
- 7 linguri de apă rece
- 2 linguri de pudră de roșcove (carob)
Cremă de mere:
- 4 mere verzi
- apă cât să acopere merele
- 100g migdale
- 2 linguri de semințe de chia
- 20g unt
- 1 praf de nucșoară
Decor:
- 5 mere verzi tăiate cum vă place
- 1 praf de nucșoară
- 50g unt
Mod de preparare
Blat
Compoziția de blat se prepară foarte foarte ușor. Albușurile se separă de gălbenușuri și se bat spumă tare, cam 5-6 minute cu mixerul.
Apoi se încorporează gălbenușurile și cele 7 linguri de apă cu mișcări ample și puține. Făina se amestecă cu pudra de roșcove și se presară treptat, încorporându-se ușor, cu mișcări de jos în sus, cu o spatulă.
Compoziția se pune într-o tavă rotundă (sau de care vă place) și se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35 de minute.
Crema de mere
Cele 4 mere se taie în 4 bucăți și se pun la fiert, timp de 20 de minute. Zeama o păstrăm pentru însiroparea blaturilor, iar merele fierte le băgăm în blender cu 100g de migdale râșnite, cu cele 2 linguri de chia măcinate, cu un praf de nucșoară și cu cele 20g de unt.
Decor
Cele 5 mere pentru decor se taie în forma dorită și se bagă la cuptor la 180 de grade cu câteva cubulețe de unt (aproximativ 50g) peste care presărăm un praf de nucșoară. După 30 de minute le scoatem și le lăsăm să se răcească.
Asamblare
Blatul se taie în 2 blaturi foarte subțiri.
Fiecare blat se însiropează cu apa în care au fiert merele, folosind o lingură și punând sucul de mere doar cât să se umezească blatul, pentru a nu se rupe.
Se întinde bine pe primul blat crema de mere și se acoperă cu celălalt blat, pe care îl puteți însiropa și când îl așezați deasupra.
Peste tort, se așază merele scoase din cuptor și puțin răcorite.
Se păstrează la rece și se devorează cu poftă!
Să aveți poftă!
0 Comentarii