Tort de mere baby-friendly

Rețete, Torturi

Când ai puțin timp liber, e minunat să pregătești un mic dejun în avans pentru minim 2 zile. Așa că, fiindu-mi dor de ceva zile de un tort sau o tartă cu mere, m-am pus pe treabă și am inventat ceva care să fie și hrănitor și gustos și baby-friendly. Iată ce a ieșit!

Ingrediente:

Blat

  • 7 ouă
  • 14 linguri de făină
  • 7 linguri de apă rece
  • 2 linguri de pudră de roșcove (carob)

Cremă de mere:

  • 4 mere verzi
  • apă cât să acopere merele
  • 100g migdale
  • 2 linguri de semințe de chia
  • 20g unt
  • 1 praf de nucșoară

Decor:

  • 5 mere verzi tăiate cum vă place
  • 1 praf de nucșoară
  • 50g unt

Mod de preparare

Blat

Compoziția de blat se prepară foarte foarte ușor. Albușurile se separă de gălbenușuri și se bat spumă tare, cam 5-6 minute cu mixerul.

albuș bătut spumă; Sursă: arhivă personală

Apoi se încorporează gălbenușurile și cele 7 linguri de apă cu mișcări ample și puține. Făina se amestecă cu pudra de roșcove și se presară treptat, încorporându-se ușor, cu mișcări de jos în sus, cu o spatulă.

compoziția pentru blat; Sursă: arhivă personală

Compoziția se pune într-o tavă rotundă (sau de care vă place) și se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35 de minute.

blaturile suprapuse; Sursă: arhivă personală

Crema de mere

Cele 4 mere se taie în 4 bucăți și se pun la fiert, timp de 20 de minute. Zeama o păstrăm pentru însiroparea blaturilor, iar merele fierte le băgăm în blender cu 100g de migdale râșnite, cu cele 2 linguri de chia măcinate, cu un praf de nucșoară și cu cele 20g de unt.

mere la fiert; Sursă: arhivă personală

Decor

Cele 5 mere pentru decor se taie în forma dorită și se bagă la cuptor la 180 de grade cu câteva cubulețe de unt (aproximativ 50g) peste care presărăm un praf de nucșoară. După 30 de minute le scoatem și le lăsăm să se răcească.

 

Asamblare

Blatul se taie în 2 blaturi foarte subțiri.

blaturile de tort; Sursă: arhivă personală

Fiecare blat se însiropează cu apa în care au fiert merele, folosind o lingură și punând sucul de mere doar cât să se umezească blatul, pentru a nu se rupe.

blat însiropat; Sursă: arhivă personală

Se întinde bine pe primul blat crema de mere și se acoperă cu celălalt blat, pe care îl puteți însiropa și când îl așezați deasupra.

tortul aproape gata; Sursă: arhivă personală

Peste tort, se așază merele scoase din cuptor și puțin răcorite.

tort de mere baby-friendly; Sursă: arhivă personală

Se păstrează la rece și se devorează cu poftă!

felie de tort; Sursă: arhivă personală

Să aveți poftă!

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *