Unele rețete sunt grozave pur și simplu, dar unele se mai și prepară efectiv în câteva minute. Eu le numesc rețete de vară, când dai rar pe acasă și când vrei ca timpul petrecut lângă o altă sursă de căldură în afară de soare să fie cât mai scurt.
Încă un plus al acestei compoziții este faptul că nu am întâlnit până acum copil căruia să nu îi placă pastele. Așa că eu profit de fiecare ocazie să adaug cât mai multe ingrediente hrănitoare și variate.
Noi am folosit ravioli de această dată paste umplute, cu spanac și ricotta însă nu vi le pot recomanda, pentru că nu sunt făcute de la 0, iar printre ingrediente au și “arome naturale” în procent de 7%, despre care nu am nici un detaliu ce presupune. Puteți folosi orice paste proaspete, cumpărate sau făcute în casă.
Ingrediente:
- 500g paste proaspete (adică dintre cele care se țin la rece) umplute sau simple – cantitatea este suficientă pentru 2 porții de adult și 2 de copil mâncăcios
- 4 linguri generoase de smântână minim 25% grăsime
- 50 – 100g de busuioc
- 2 linguri de semințe de pin
- 50g de parmezan (pentru copiii mai mari de 1 an)
- usturoi (pulbere sau proaspăt în funcție de cât de mult vreți să simțiți aroma)
- 4 linguri de ulei de măsline
- sucul de la jumătate de lămâie
Ustensile:
- oală
- strecurătoare de paste
- blender
Mod de preparare:
- Se pune apa la fiert. Când ajunge la temperatura de fierbere, se adaugă pastele și se lasă la fiert la foc mic, cât timp este specificat pe pungă (de obicei între 1 și 5 minute).
- Cât timp fierb pastele, puneți busuiocul spălat, usturoiul, uleiul de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, parmezanul, semințele de pin și o lingură de smântână în blender și mărunțiți fin, până pasta devine omogenă.
- Când pastele sunt gata, scurgeți-le bine de apă și amestecați-le repede cu cele 3 linguri de smântână proaspătă rămasă. Adăugați apoi pesto-ul și amestecați bine.
- Pentru impresie artistică, garnisiți cu frunze de busuioc întregi și semințe de pin (râșnite pentru copiii mici).
- Pastele sunt gata de savurat! Repetă de câte ori este nevoie!
Voi ce rețete de paste preferați?
0 Comentarii
Confirmări/Notificări