Mini-Tort de migdale cu cremă de iaurt

Rețete, Torturi

Pentru luniversarea de 8 luni, am improvizat un tortuleț simplu și gustos. Neavând cuptor, am mers pe o variantă raw, rapidă și care permite multe combinații, în funcție de ingredientele pe care le ai la dispoziție.

Ingrediente:

– Pentru blat:

  • 250g migdale
  • 1 banană mare bine coaptă
  • unt de cocos
  • un strop de lapte, cât să se lege bine compoziția, să fie puțin umedă

– Pentru cremă:

  • 400ml iaurt grecesc (sau orice alt iaurt gras și nu prea acru)
  • un fruct exotic sau fructe de pădure zdrobite – eu am folosit cherimoya

Mod de preparare:

Blat: Se macină migdalele la blender, până se obține o făină fină. Nu se insistă cu blenduirea, pentru a nu obține unt. Se cernef ăina printr-o sită mai groasă, ca cea de ceai, ca să eliminăm resturile mai mari, pe care bebele nu le poate gestiona și le blenduim din nou, pentru a le adăuga compoziției. Adăugăm banana blenduită sau pisată bine și o lingură mare de ulei de cocos și le amestecăm bine, până devin o pastă omogenă. Compoziția o umezim cu lapte, până obținem consistența dorită.

Cremă: Se amestecă iaurtul cu cherimoya din care am scos semințele.

Montare mini-tort: Se modelează jumătate din compoziție în forma dorită. Se pune un strat de cremă de iaurt. Se modelează și cea de-a doua jumătate de compoziție. Se acoperă tot tortul cu cremă de iaurt. Se ornează cu fulgi de cocos sau cu bucățele de fruct.

Poftă bună!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *