Când am descoperit acest desert cu ani în urmă, am devenit un misionar înrăit. Astăzi, îmi duc misiunea mai departe și vă arăt cum puteți adapta această minune cerințelor bebelușești.
Ingrediente (pentru 4 porții):
- 120g carob (pudră de roșcove)
- 80ml lapte
- 100g unt
- 2 linguri de făină
- 2 ouă mici
Ustensile:
- 1 vas mic și 1 vas mare pentru bain-marie
- 6 forme de brioșe
Din pudra de roșcove și lapte facem o cremă groasă pe care o amestecăm cu untul la bain-marie, până acesta se topește și crema devine omogenă.
Lăsăm 1 minut la răcit, timp în care batem bine ouăle și încorporăm cele 2 linguri de făină. Amestecăm crema de carob cu compoziția, turnând câte puțin pentru a nu obține o omletă.
Turnăm compoziția în formele de brioșe și le băgăm în cuptorul încins la 200 de grade pentru nici mai puțin de 10 minute, nici mai mult de 12, până când brioșele încep să se crape ușor la suprafață. E necesar să ne cunoaștem cuptorul pentru a obține textura cremoasă din interior, dacă le vom lăsa mai mult, ele se vor coace peste tot.
Se pot servi cu frișcă din smântână proaspătă, fructe sau înghețată de vanilie de casă.
*Varianta pentru adulți poate conține o ciocolată neagră pentru desert de 200g, topită, în locul cremei de carob cu lapte.
Se recomandă precauție pentru că dă dependență :). Poftă bună!
0 Comentarii