Nu îmi vine să cred că deja a trecut mai bine de o lună de când ne-am întors din aventura anului 2018 și eu nu am apucat să scriu partea a doua a poveștii despre Fuerteventura cu copiii. După ce am povestit pe îndelete despre plajele din sudul insulei Fuerteventura, care ne-au cucerit pe viață (află mai multe de aici), ne-am mutat timp de 6 zile și în nordul insulei, unde se află vestitul Parc Natural de Dune din Corralejo. Peisajul este fascinant, cu coame gigant de nisip auriu, cu plaje felurite și golfulețe colorate de kite-surferi, iar oceanul se transformă într-unul turcoaz, liniștit și clar.
Cazarea am ales-o tot de pe Airbnb, de această dată o căsuță cochetă cu curte și grătar, într-una din suburbiile orașului Corralejo. Ne-am deplasat cu o mașină închiriată, de la Cicar, care au prețuri foarte bune, mai ales atunci când închiriezi din timp și, în plus, față de alte companii cu prețuri la fel de bune, oferă asigurare completă și servicii competente.
Ce plaje ne așteptau în nordul insulei?
El Cotillo
Voi începe cu o plajă destul de urbană și, anume, cu plaja La Concha din El Cotillo, însă perfectă pentru copii mici, deoarece are o lagună uriașă, unde aceștia se pot scălda în voie. Plaja are nisip alb, fin și ape cristaline, turcoaz, iar laguna crește gradual, fiind potivită pentru toate vârstele. Fiind orientată spre vest, este un loc numai bun de savurat apusul pe insulă. Există atât posibilitatea de a parca aproape de plajă, cât și salvamari.
El Cotillo este un fost orășel pescăresc, încă păstrează o mare parte din atmosfera de altădată și puteți găsi foarte ușor restaurante în care să savurați un pește local “a la plancha” – pește gătit în mod tradițional pe un fel de placă metalică, ca o tavă rotundă, astfel încât suprafața se încălzește foarte tare.
Plajele din Parcul Natural de Dune Corralejo
Parcul Natural de Dune din Corralejo este într-adevăr un loc fascinant, cu peisaje cum nu am mai văzut până acum: un deșert cu coline uriașe de nisip alb-auriu care se stinge în oceanul transparent în nuanțe de turcoaz, trecerea dinspre uscat înspre apă făcându-se prin golfuri vulcanice, cu piatră neagră.
De-a lungul țărmului, s-au format numeroase plaje întinse sau mai micuțe, iar ca să ajungi la ele de la șosea, unde există parcare chiar pe marginea acesteia, trebuie să străbați “munții” de nisip. Unii aleg să se dea de-a dura pe coline, alții să folosească nisipul pe post de derdeluș, ce să mai, e o nebunie să te afli în imensitatea aceea de nisip! Tot acest nisip s-a format din măcinarea cochiliilor scoicilor și ale altor organisme aduse de ape. Sub dunele uriașe se găsesc aceleași roci vulcanice negre, cu care peisajul canarian deja ne-a obișnuit, însă acestea sunt acoperite în totalitate.
Suprafața parcului depășește 2600 ha. Accesul este foarte facil și poți opri aproape de plaja care îți place. Există plaje mai vântoase, bune pentru sporturi (windsurf, kitesurf), plaje mai protejate, plaje cu intrare lină în apă și plaje cu golfuri intime. De asemenea, pe plajă se găsesc aceleași “corallitos” ca și în restul insulei și ca în Lanzarote – construcții de piatră vulcanică în care te poți așeza la plajă, protejat de vânt.
Zona este frecventată atât de nudiști, cât și de familii cu copii, întinderea fiind atât de vastă încât să fie loc pentru toată lumea, indiferent de preferințe. Câteva dintre plajele care merită vizitate sunt: Playa Alzada, Playa Moro, Playa Burro, Playa Dormidero, Playa Martos, Playa Bajo Negro, Playa el Viejo, Playa el Médano, Playa el Pozo.
Pentru familia noastră, Fuerteventura a fost un loc excelent, în cele 12 zile petrecute acolo. Plajele depășesc orice alt peisaj nisipos european pe care l-am văzut până acum, impresionându-ne atât prin enormitatea lor, cât și prin caracteristicile speciale (formarea lagunelor, dune uriașe etc., nisip fin și auriu, apă turcoaz). Deși în unele zile, vântul poate fi un pic supărător, experiența merită din plin.
Drum bun! 🙂
Dacă ți-a plăcut acest articol, poți susține pagina Momadica distribuind articolul, dând like paginii de Facebook şi/abonându-te la newsletter-ul blogului pentru a fi la curent cu ultimele articole și pentru a primi materiale speciale. Mă găsești și pe Pinterest şi Instagram.
Iar dacă ești pasionat de comunități, te aștept în grupul meu de educație prin călătorii – Worldschoolers România și pentru sfaturi de călătorie – în Grupul familiilor călătoare.
0 Comentarii