Cheesecake baby-friendly cu zmeură, fără blat – tort potrivit pentru începutul diversificării

Rețete, Torturi

Astăzi avem o lună de baby-led weaning, în care toți 3 am mâncat împreună și trebuie să recunosc că este o experiență colosală, dincolo de tot timpul investit în gătit și curățenie – asta simțim că facem toată ziua. Așa că am hotărât ca luniversarea de 7 luni să fie sărbătorită așa cum se cuvine, cu un tort pe care să îl putem savura tot împreună.

Ingrediente

Pentru bază

  • 750g brânză de vaci cremoasă (eu am folosit cu conținut de grăsime 4,4%, dar puteți folosi și mai grasă)
  • 75 ml lapte
  • o păstaie de vanilie
  • 5 ouă
  • 200g zmeură (eu am folosit congelată)

Pentru creme și ornat

  • 350 g smântână Artesana 35% grăsime
  • 150 g caju
  • câteva bucăți de zmeură pentru ornat

Ustensile

  • tavă de tort
  • bol
  • mixer

Mod de preparare

Cum se prepară baza

  • Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius;
  • Se încorporează cele 5 ouă cu o lingură de lemn, unul câte unul, în 750 de grame de brânză fină de vaci;
  • Păstaia se taie pe lung, se scot semințele și apoi se mărunțește și se lasă în lapte cald câteva minute;
  • Se adaugă laptele în compoziția de brânză cu ou;
  • Jumătate din compoziție se amestecă cu 200g zmeură mixată la blender și se toarnă într-o tavă rotundă;
  • Jumătatea fără zmeură se adaugă deasupra, după care se poate face un mic joc cu o furculiță pentru întrepătrunderea straturilor;
  • Tortul se lasă la copt aproximativ 40 de minute.


Cum se prepară cremele

Crema de caju

  • Caju se lasă la hidratat într-o cană cu apă plată, de preferat pentru 4-8 ore;
  • Nucile caju se scurg. Se adaugă apă cât să le acopere până la jumătate și se mixează până se obține textura de frișcă.

Frișca din smântână

  • Într-un bol mixăm smântâna aproximativ 2-3 minute, până se întărește. Procesul necesită multă atenție, ca să nu bateți frișca mai mult decât necesar și să obțineți unt.

Ornat

Eu am folosit zmeură proaspătă. Puteți folosi orice alt fruct, dar cele de pădure se potrivesc în mod special cu acest tip de cheesecake.


Se păstrează la rece pentru câteva zile. Este un tort foarte consistent și delicat, potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari (eventual cu un strop de dulceață de fructe de pădure lângă).

Bebelușul nostru s-a declarat încântat, dar e primul tort pe care îl încearcă, așa că nu îl credeți pe cuvânt. Încercați și voi acest cheesecake, alături de micuții voștri :). Să aveți poftă!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *