Carrot cake clasic și delicios baby-friendly

Rețete, Torturi

După îndelungi așteptări și o atitudine ușor sceptică față de preparatele cu morcovi care nu sunt chifteluțe de legume sau garnituri pentru carne, am hotărât să îi acord o șansă acestei rădăcinoase și bine am făcut! A ieșit o minunăție, pe care noi o vom devora ca mic-dejun, dar poate la fel de bine să fie o gustare, un desert sau chiar un tort luniversar/aniversar.

19113343_1650991304928854_499984421_n

Ingrediente:

Pentru blat

  • 5-6 morcovi medii
  • 260g de făină albă
  • 1 linguriță plină cu scorțișoară rasă
  • 1 linguriță nucșoară
  • 260ml ulei vegetal (eu am folosit un amestec de ulei de sâmburi de struguri cu ulei de măsline)
  • 5 ouă medii
  • 100g nuci pecan măcinate sau granulate
  • 60g stafide (opțional)

Pentru “glazură”

  • 250g cremă de brânză (eu am folosit brânzică de vaci cremoasă de la Lacteea)
  • 80ml smântână (dulce sau foarte grasă, după preferințe)

Ustensile:

  • răzătoare
  • tavă rotundă (1 sau 2)
  • hârtie de copt
  • 2 boluri
  • mixer/tel
  • lingură de lemn

Tortul este foarte simplu de făcut. Încingeți cuptorul la 180 de grade (foc moderat pentru cuptoarele cu gaz). Totul începe cu o răzuială zdravănă a 5-6 morcovi medii, dați pe răzătoarea mare. Dacă aveți și robot de bucătărie cu această funcție, carrot cake-ul chiar devine o joacă de copii. Încingeți cuptorul la 180 de grade.

Apoi, într-unul dintre boluri puneți uleiul. În celălalt, amestecați/mixați bine ouăle până devin spumoase. Turnați ouăle peste ulei și omogenizați. Apoi, turnați făina în ploaie, câte puțin, până amestecul devine un aluat omogen și catifelat :). Adăugați morcovii rași, scorțișoara, nucșoara, nucile pecan mărunțite/tocate și stafidele.

Acest aluat se poate pune într-o singură tavă sau în două tăvi, în funcție de preferințe (dacă vreți un tort cu cremă și la mijloc sau doar deasupra), acoperite cu hârtie de copt. Tava/tăvile se introduc în cuptorul încins și se lasă acolo timp de 35-40 de minute, până suprafața tortului este elastică, iar interiorul bine copt (scobitoarea introdusă în mijloc iese curată). Eu l-am lăsat 40 de minute, în cuptor electric, cu ambele rezistențe (sus-jos) pornite.

În acest timp, se prepară glazura, care este rușinos de ușor de făcut. Se mixează crema de brânză 1-2 minute, până devine cremoasă și ușoară. Se adaugă smântâna lichidă/grasă și se mai mixează încă 1-2 minute. Apoi se lasă la răcit până când tortul este gata de a fi îmbrăcat.

Blatul se lasă la răcit 15 minute înainte de a fi scos din tavă. După ce se răcește complet, îl ungem cu crema de brânză. Dacă ați făcut 2 blaturi, ungeți unul dintre ele, îl acoperiți cu celălalt blat și cu încă un strat de cremă de brânză.

19073636_1650991308262187_809804875_n

Rezultatul final este un tort ușor și gustos, pe placul tuturor!

Poftă bună!

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *