Calendar de Advent 2022 – Idei de activități de Crăciun cu copiii

Activități pentru cei mici, Parenting

Nu credeam că mai apuc să și public în timp util calendarul de Advent de anul acesta, pentru că ne-am aglomerat cu o mulțime de activități la întoarcerea din Laponia. Se pare totuși că magia Crăciunului și-a făcut efectul , căci m-am trezit super inspirată și iată ce a ieșit!

Pentru că deja a început “the season to be jolly” din prima zi petrecută în Laponia, am renunțat la o parte din activitățile pe care le făceam de obicei, precum scrierea scrisorii pentru Moș Crăciun sau desenele cadou pentru Moș Crăciun. Anul acesta am lăsat-o chiar în poșta oficială de la Cercul Polar de Nord, iar desenele au ajuns fix în mâinile încăpătoare ale moșului :).

Cum confecționăm Calendarul de Advent în acest an

După sezonul de anul trecut, ne-am luat, în sfârșit rămas-bun de la plăcile uriașe de pal. Drept urmare, anul acesta trebuie să venim cu idei noi pentru confecționarea Calendarului de Advent. Pregătirea lui este în plan pentru mâine și nu m-am hotărât încă pe care dintre aceste cinci idei să o punem în practică. În orice caz, toate ideile sunt simple și pot fi construite cu siguranță alături de copii.

Sursă: Country Living
Sursă: Country Living
Sursă: Country Living
Sursă: Country Living
Sursă: Country Living

Cum alegem activitățile pentru Calendarul de Advent

În primul rând, avem câteva activități clasice la care nu renunțăm, an de an. De exemplu, mersul la colindat, împodobitul casei și al bradului, dar și decorarea unei căsuțe de turtă dulce, crafturile tematice sau pregătitul cărților pentru perioada de iarnă și Crăciun – care pot constitui un calendar de Advent în sine. Pe o parte dintre ele nici nu le mai trecem în calendar, deoarece le facem oricum :).

Încercăm să combinăm activitățile intime și cozy cu cele cu prietenii sau cu cele în care redescoperim orașul sub luminile magice de iarnă. Activitățile de bucătărit împreună, cu cele la flacăra lumânării de pe masa din sufragerie.

De fiecare dată, activitățile pot fi schimbate între ele, în funcție de vremea năzdrăvană sau de pofta noastră.

Idei pentru Calendarul de Advent

De când Carol a împlinit 2 ani, am început să acordăm timp oficial acestor activități de Crăciun. O facem pentru că ne place, iar atunci când planurile se schimbă subit, încercăm să recuperăm activitățile, dar doar dacă toată lumea se simte în stare.

Din 2020, am urcat și pe blog calendarele noastre de Advent. Iar anul trecut am avut un calendar de Advent cu activități mai light, pentru că a coincis cu perioada în care am născut-o pe Leila <3.

Pentru cei care vor să își genereze propriul Calendar de Advent, tot pe blog găsiți o mulțime de activități tematice și, bineînțeles, multe recomandări de cărți de Crăciun pentru toți copiii și cu dedicație specială pentru copiii mici.

Special pentru voi, am pregătit și varianta printabilă a Calendarului de Advent, pentru a vă fi de folos în acest decembrie. Fișierul îl veți primi toți cei care vă abonați la newsletter-ul Momadica.

  1. Scoatem cărțile de iarnă și Crăciun – tradiția noastră all-time, care s-au făcut și mai multe între timp;
  2. Ne răsfățăm cu o baie cu spumă și mirodenii cu aromă de Crăciun; vom apela și la uleiuri esențiale difuzate cu aromă de portocale, scorțișoară și brad, iar dacă vom fi în deplasare, adulții vor avea parte și de o saună;
  3. Ne întâlnim la o șezătoare cu povești și foc de tabără; dacă vremea nu ne-o permite, ne reunim la povești lângă căldura unui șemineu sau la gura sobei;
  4. Împodobim casa cu lumini și decorațiuni; vom începe cu ferestrele uriașe de la bucătărie pe care le decorăm în fiecare sezon cu abțibilduri tematice, vom scoate lumânările crăciunești și vom pune ghirlande cu lumini în toată casa;
  5. Pregătim o coroniță de brad pentru barul nostru de toate zilele;
  6. Învățăm un colind pe care să îl putem cânta cu toții, fiecare având o parte specială și să avem minim un instrument de acompaniament;
  7. Participăm la un atelier de Crăciun, fie la Opera Comică pentru Copii, unde ne-am propus să mergem și la Spărgătorul de Nuci, fie la alt târg de Crăciun;
  8. Creăm felicitări pentru cei dragi ca să avem timp și să le trimitem;
  9. Donăm haine, jucării și alimente celor care au nevoie;
  10. Este Ziua Leilei, așa că ne vom face de cap începându-ne ziua cu un tort delicios și alte prăjituri baby-friendly;
  11. Vizităm un târg de Crăciun;
  12. Mergem la patinoar;
  13. Facem un snow-globe DIY;
  14. Pictăm globuri de sticlă și vopsim cu auriu castane (partea cu vopsitul castanelor am făcut-o de acum câteva săptămâni); anul acesta ne gândim să pictăm mai multe globuri, ca să facem cadou o parte dintre ele;
  15. Confecționăm decorațiuni upcycled din borcane și felicitări vechi; tot aici probabil că vom trimite felicitările de Crăciun celor dragi, confecționate chiar de noi;
  16. Proiectăm scurt-metraje de Crăciun;
  17. Scriem câteva mesaje pozitive pe sticky-notes pe care le vom lăsa random prin oraș;
  18. Împodobim bradul și facem un picnic sub el;
  19. Improvizăm un photo booth și facem cel mai tare târg de Crăciun la noi în sufragerie;
  20. Decorăm o căsuță de turtă dulce;
  21. Plecăm la vânătoare de lumini și carusele;
  22. Mergem la plimbare prin pădure – la modul ideal, cu sania;
  23. Mergem cu colindul;
  24. Coacem cozonaci;
  25. Încingem petrecerea noastră preferată cu muzică și jocuri, în sufragerie. Crăciun fericit!

Nu uitați de varianta printabilă de Calendar Advent. Pentru a o primi trebuie doar să vă abonați la newsletter-ul Momadica. Și aștept cu drag ideile voastre de activități pentru Crăciun, I am forever in love with this season!

*Sursă cover photo: Pexels.com

Dacă ți-a plăcut acest articol, poți susține pagina Momadica distribuind articolul, dând like paginii de Facebook şi/abonându-te la newsletter-ul blogului pentru a fi la curent cu ultimele articole și pentru a primi materiale speciale. Mă găsești și pe Pinterest şi Instagram.

Iar dacă ești pasionat de comunități, te aștept în grupul meu de educație prin călătorii și călătorii long-term– Worldschoolers România.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *