Budincă de paste carbonara cu rozmarin la cuptor

Paste, Rețete

Pastele lovesc din nou! Atunci când vreți să adăugați un pic de surpriză felurilor gătite cu paste, puteți îndrăzni această rețetă. Secretul constă în gătirea lor la cuptor, pentru un plus de savoare obținut atunci când ingredientele se coc împreună. Este foarte ușor și de făcut și de mâncat. Combinația de gust al pastelor Carbonara, textura crocantă de la exteriorul budincii și cea cremoasă din interior, amprenta puternică de rozmarin, toate sunt motive pentru care iubim această rețetă. Ea poate fi o bază consistentă pentru preferințele voastre, puteți să o îmbogățiți cu ardei, roșii cherry, sparanghel, ciuperci sau chiar mazăre.

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 300g paste pentru 4 porții generoase
  • 4 ouă mici
  • 250ml smântână
  • rozmarin din belșug, ideal proaspăt, însă ține bine locul și cel uscat
  • 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi mărunțiți
  • 100g brânză sărată de capră sau cheddar etc. Pentru cei mai mici de 1 an, puteți pune 100g de brânză dulce (brânză proaspătă)
  • 50g parmezan de pus pe vasul de Jena și pe deasupra

Ustensile:

  • vas de Jena
  • strecurătoare paste
  • 1 bol
  • 1 oală

Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, modul sus-jos.
  2. Se pune apa pentru paste la fiert. Când apa fierbe, se adaugă pastele care se fierb pentru un pic mai mult de jumătate din timpul scris pe cutie. De exemplu, de această dată am folosit macheronni care fierb în 7 minute, iar eu le-am lăsat aproape 5. Altădată am folosit cu succes penne sau fussili, cu timp de fierbere 11 minute, pe care le-am lăsat cam 8 minute la fiert.
  3. Cât fierb pastele, spargeți ouăle și amestecați-le într-un bol cu smântâna.
  4. Adăugați bucățelele de brânză tăiate cubulețe.
  5. Presărați rozmarin proaspăt sau uscat și omogenizați compoziția.
  6. Scurgeți bine pastele într-o strecurătoare și amestecați-le cu o lingură de ulei de măsline extravirgin.
  7. Ungeți vasul de Jena cu ulei de măsline și tapetați-l cu fulgi mari de parmezan sau cu parmezan ras.
  8. Turnați pastele în vasul de Jena. Turnați compoziția de smântână pe deasupra.
  9. Garnisiți cu bucățele de parmezan sau parmezan ras.
  10. Lăsați budinca de paste la copt pentru 30-35 de minute. Dacă aveți mod de rumenire la cuptor, setați-l pentru ultimele 3 minute, astfel parmezanul va face o crustă delicioasă.
  11. Decorați cu Prosciutto (pentru cei mari), frunze de busuioc și piper colorat proaspăt râșnit.

Sper să vă ajute această rețetă în zilele fără inspirație. Să aveți poftă!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *