Pentru diminețile în care ai poftă de ceva gustos și sănătos, pentru iubitorii de banana bread, pentru cei care au mereu banane coapte în casă, pentru voi toți este rețeta asta delicioasă și rapidă. Brioșele sunt gata în 30 de minute și umplu bucătăria de mirosuri neimaginate. Sunt moi și ușor umede și merg de minune lângă un pahar cu lapte, chefir sau băuturi vegetale. În plus, veți avea foarte puține vase murdare la final.
Brioșele seamănă cu gustul de banana bread, dar sunt mai moi și mai untoase. Pentru că îmi place la nebunie gustul de nucă și al verișoarelor ei ușor coapte, am adăugat și fulgi de migdale la final.
Ce fel de ingrediente folosesc pentru un plus de calitate
Ingredientele de bază pentru aceste brioșe cu banană sunt, bineînțeles, bananele, câteva condimente, făină, untul (care se topește, nu se spumează), ouă și un strop de lapte, ca să se păstreze ușor umede. Mi-ar fi plăcut să încerc și proporția cu 3 banane – 1 ou, dar cine s-a trezit înaintea mea mi-a stricat planul :D.
Noi iubim scorțișoara Ceylon, pe care o cumpărăm în cantitate mai mare de la Dried Fruits sau de la Republica Bio, nucșoara măcinată Sonnentor și pudră ecologică de vanilie Bourbon Biovegan sau vanilie măcinată bio Sonnentor.
Pentru brioșe prefer, de obicei, făina albă de grâu de la Denree, dar le puteți face, de asemenea, cu făină integrală de grâu sau amestec din cele două. Atenție, alte tipuri de făină (cocos, migdale, ovăz etc.) au grade mult diferite de absorbție, așa că probabil va fi necesară o altă cantitate pentru un bun rezultat.
Ingrediente (pentru 10 brioșe)
- 190g de făină albă 650
- scorțișoară
- nucșoară
- vanilie
- 2 banane coapte
- 2 ouă
- 100g unt topit (puteți folosi inclusiv ulei de cocos)
- 2 linguri de lapte (sau orice băutură vegetală)
- fulgi de migdale după bunul plac (sau alte nuci)
Ustensile
- forme de brioșe
- tavă de cuptor
- mixer
- 2 boluri
- 1 oală mică
- 1 lingură
- cântar de bucătărie
Mod de preparare
- Se preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius (începem cu o temperatură mare ca să dăm un boost în înălțime brioșelor);
- Se amestecă într-un bol făina cu condimentele;
- Se topește untul și se lasă un pic la răcorit;
- Se zdrobesc bananele (eu le fac bucățele mici și apoi le mixez);
- Se adaugă ouăle, laptele și untul topit peste banane și se mixează compoziția;
- Se adaugă făina peste compoziția umedă și se mixeză foarte lejer, doar până la omogenizare;
- Se presară uniform fulgii de migdale și se amestecă superficial;
- Se toarnă compoziția în formele de brioșe, fără să depășească 2/3 din înălțimea formei;
- Se bagă tava cu brioșe 5 minute la temperatura mare, apoi se mai lasă 20-22 minute la 180 de grade;
- Se așteaptă cu nasul pe sus și inima la gură minunile din cuptor.
Nouă nu ne-au fost de ajuns, așa că data viitoare am stabilit să facem porție dublă. Promit că o să vă placă!
Dacă ți-a plăcut acest articol, poți susține pagina Momadica distribuind articolul, dând like paginii de Facebook şi/abonându-te la newsletter-ul blogului pentru a fi la curent cu ultimele articole și pentru a primi materiale speciale. Mă găsești și pe Pinterest şi Instagram.
* Disclosure: acest articol poate conține linkuri afiliate. Aceasta înseamnă că fără nici un cost adițional pentru voi, eu pot câștiga un mic comision dacă voi le accesați și faceți o comandă.
0 Comentarii