Aluat de quiche/aluat de tartă super rapid – baby-friendly

de Andra Cazacu | June 14, 2020

Quiche-ul este una dintre cinele noastre preferate. E super simplu de făcut, poți să folosești cam orice ai în frigider, cei mici îl iubesc, cei mari au grijă să nu rămână nimic în farfurie. Este suficient de consistent cât să nu îți fie foame în două ore, dar și suficient de lejer să îl poți mânca la cina. Ba chiar, poți să îl iei și la pachet, după ce se răcește.

Așa că vreau să vă prezint metoda mea de a face aluat. Textura finală diferă puțin în funcție de făina folosită, însă, cam în orice caz, veți avea de a face cu un aluat fraged, ușor sfărâmicios și super delicios.

Durează maxim 10 minute să îl preparați și, de preferat este să îl pregătiți ușor în avans, să stea cel puțin 20-30 de minute la frigider, înainte de a-l modela. Deși eu nu folosesc decât un bol pentru că prefer să îl omogenizez cu lingura de lemn și mâna, puteți la fel de bine să folosiți un blender sau mixer pentru aluatul de quiche.

Tips pentru o crustă delicioasă:

 1. Folosiți ou, pentru a lega mai bine compoziția.
 2. Aluatul trebuie să fie rece atunci când îl folosiți. Vă dați seama că este la temperatura potrivită dacă atunci când apăsați pe crustă, forma rămâne fermă, untul nu se simte moale.

Ingrediente:

 • 2 ouă mici (sau unul mare, desigur)
 • 3 linguri de apă rece ca gheața
 • 150g unt
 • 240g de făină integrală

Ustensile:

 • două boluri
 • lingură de lemn
 • cuțit
 • tel/mixer
 • tavă rotundă, de preferat special pentru tarte – pentru striațiile de pe margine
 • hârtie de copt

Mod de preparare:

 1. Se bat ouăle și apa rece cu un tel sau un mixer câteva secunde.
 2. Se taie cubulețele de unt foarte mici și se așază în cel de-al doilea bol.
 3. Se adaugă făina peste unt și se amestecă ușor cu mâna.
 4. Adăugăm și ouăle peste compoziția de făină cu unt, și mai amestecăm până se omogenizează aproximativ, nu insistăm cu frământatul, cu cât mai puțin, cu atât mai bine.
 5. Rezultatul ar trebui să fie o bilă de aluat nelipicios și dens. Îl băgăm la frigider pentru cel puțin 30 de minute, timp în care putem să creăm compoziția pentru quiche.
 6. Aluatul este pregătit să fie întins și a i se da forma de crustă. Se așază în tava de copt (pregătită în prealabil cu hârtie de copt) și se umple cu compoziția aleasă. Eu nu obișnuiesc să coc dinainte crusta, dacă preferați să o faceți, atunci lăsați aluatul la cuptor pentru 7-8 minute la 350 grade f.
 7. Se lasă la congelator pentru cel puțin 20-25 de minute sau la frigider pentru cel puțin 2 ore.

După ce o să pregătiți acest aluat de quiche, nici nu o să vă mai gândiți vreodată să îl cumpărați gata făcut. Este grozav de fraged și gustos și se prepară din doar 4 ingrediente.

Spor la quiche-uit!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Alătură-te comunității de cititori și primește gratuit ghidurile Momadica, află ultimele oferte și promoții, primește sfaturi de călătorie exclusive și înscrie-te primul la concursurile noastre!
Loading comments ...