Biscuiții digestivi reprezintă o gustare ușor de preparat și de luat la pachet atunci când porniți la drum. Ei pot avea o mulțime de variații, în funcție de preferințe și de ce aveți în casă, este o rețetă ușoară și permisivă. Așa că, de ce să mai stăm pe gânduri? Hai să vedem cum se prepară!
Ingrediente (pentru 8-10 biscuiți):
- 75g unt rece
- 100g făină integrală
- 65g fulgi de ovăz medii sau mărunți
- 1-2 linguri de lapte rece
Opțional puteți adăuga fructe uscate, nuci rîșnite mărunt sau orice fel de semințe.
Ustensile:
- Tavă de cuptor
- Hârtie de copt
- Ustensile pentru decupat biscuiți (merge orice fel de improvizație de genul pahar 🙂 )
Untul se taie cubulețe sau feliuțe și se pune într-un castron, împreună cu făina integrală și cu fulgii de ovăz. Se amestecă cu mâna, până se transformă într-un aluat asemănător unui pesmet gros. Adăugați o lingură de lapte și continuați să îl frământați, nu prea mult. Aluatul trebuie să stea lipit, însă să nu se lipească de mâinile voastre.
Modelați aluatul într-o felie groasă de 2-3 cm, înveliți-l cu folie și puneți-l la frigider pentru minim 30 de minute, ideal o oră.
Când aluatul este rece, întindeți-l cu făcălețul până obțineți o grosime de aproximativ 1 cm. Biscuiții nu trebuie să fie foarte subțiri, pentru a nu se sfărâma.
Folosiți forme de tăiat biscuiți sau gura unui pahar, pentru a forma biscuiții. Puteți să îi decorați cu orice unealtă de bucătărie, să desenați linii pe ei cu un cuțit, să le faceți ochi (cu un pai), să faceți modele abstracte cu orice altceva găsiți la îndemână.
Încălziți cuptorul la 170 de grade. Puneți tava de biscuiți la frigider pentru încă 20 de minute.
Biscuiții se lasă la cuptor, în tavă, pe hârtie de copt, pentru 10-12 minute, la 170 de grade. Ei nu trebuie lăsați prea mult, pentru a evita, din nou, sfărâmarea lor.
După ce se răcesc, biscuiții pot fi ornați cu iaurt, fructe uscate, semințe etc. Ei constituie, de asemenea, o bază bună pentru cheesecake – vezi rețeta aici.
Poftă bună!
0 Comentarii
Confirmări/Notificări