Da, același articol ar fi mers la fel de bine scris în toiul verii, dar este păcat să nu pleci din capitală cât de mult poți atunci când termometrele urlă încărcate de numere prea mari. Însă, iată că a sosit septembrie – o lună atât de permisivă și atât de plăcută în București, încât nu îți vine să mai intri în casă. Și atunci, hai să ieșim!
- Parcuri: selectând pe baza criteriului “distanța față de casă” – avem trei parcuri pe care le frecventăm în mod deosebit:
- Parcul Carol, este parcul pe care îl știm pe de rost și ne place la nebunie: este bătrân, sălbatic, cu o mulțime de rațe, veverițe; pantele obligă copiii și părinții la sporturi inedite; în timpul săptămânii, dimineața, este aerisit și destul de liber. Toamna te poți juca prin mormanele de frunze strânse conștiincios de doamnele și domnii care fac curat zilnic pe alei.
- Parcul Izvor – recent desoperit din perspectiva de mamă, până acum mergeam acolo doar pentru concerte. Zona de joacă amenajată sub formă de castel este foarte interesantă pentru copii, aceștia putându-se juca prin labirinturi și tuburi, dar și în jucării clasice, leagăne, balansoare, tobogane.
- De multe ori, traversăm Parcul Carol și ajungem în Tineretului, unde începe altă poveste și de unde ne trezim plecând din parc în parc: Lumea Copiilor, foarte verde și plină de surprize plăcute, inclusiv gropi de nisip și foișoare de lemn, și Orășelul Copiilor – mai ales acum, că soarele nu mai este atât de puternic, deci lipsa umbrei nu mai este supărătoare.
- Grădina Floreasca – ne place la nebunie. În fiecare miercuri (dar uneori și în serile de luni/marți când sunt evenimente muzicale), a devenit o tradiție să mergem la serile de jazz, pe un șezlong sau chiar să luăm cina. Atmosfera este relaxată, luminițele și peisajul foarte verde fac din loc o poezie. Invitații sunt artiști distinși, care cântă în iarbă și transmit starea de zen mai departe publicului. Lui C. îi place enorm să se așeze în fața concertanților, să îi asculte și să îi aplaude. Seara se lasă destul de răcoare, poate din cauza piscinei și a vegetației luxuriante, așa că recomand să luați cu voi un pulover.
- Therme – mai exact la The Palm, la cea mai mare plajă urbană, sau chiar la ieșire din complex, tot în zona The Palm, în orice caz – afară. Septembrie este o lună perfectă pentru bălăceală în apă de 37 de grade, iar restricțiile de stat la soare sunt mult mai puține, având în vedere temperaturile mai joase și ziua mai scurtă. Vă asigur de un somn pe cinste la final de bălăceală. Iar pentru adulții este la fel de minunat.
- J’ai Bistrot – fie că vă place să vă jucați în nisip sau să numărați pietricelele, J’ai Bistrot este un loc boem și prietenos cu toată lumea: cu artiștii, cu oamenii care vor să iasă la o discuție serioasă, cu copiii, cu câinii. Puteți îndrăzni și câteva dintre felurile de mâncare, ingredientele par suficient de prietenoase, încât nici cel mic să nu se scoale flămând de la masă.
- Expoziția de fluturi tropicali – aici nu este vorba de ceva în aer liber, dar expoziția se închide pe 17 septembrie, așa că am inclus-o la activitățile de vară – toamnă caldă. Noi am fost și anul trecut când bebe C. avea 3-4 luni, dar și anul acesta, la 1 an și 3 luni. Pentru copilașii fascinați de vietăți este un mod minunat de a experimenta apropierea de acestea. Fluturii sunt colorați, frumoși, energici și, cu un pic de noroc, se pot așeza chiar pe tine :).
- Muzeul satului – O combinație feerică între spațiu deschis și spațiu închis, ca să nu mai vorbesc de grozăvia de evenimente care au loc acolo. Este un prilej bun de plimbare, de povești, de liniște, de cunoaștere atât pentru părinți, cât și pentru copii. Aici vă puteți bucura de arhitectura vernaculară, de ateliere pentru copii, de expoziții temporare și de târguri de artă populară contemporană.
- Grădina Botanică – un parc cu plată va fi mereu unul mai puțin aglomerat, mai liniștit și mai curat. Unde mai pui că astfel îi poți povesti piciului o grămadă de lucruri interesante și îi poți face cunoștință cu o seamă de specii de plante atât din zona noastră cât și de pe alte continente. Lacul cu rățuște este, de asemenea, o atracție iminentă.
- Origo – deși este o cafenea, deci cu siguranță este dedicată adulților (puteți bea aici o minunăție de cafea, de diferite origini, guatemaleze, etiopiene sau ruandeze), locul este foarte prietenos cu copiii, iar strada din dreptul terasei este închisă circulației, ceea ce înseamnă că toddlerii și copiii pot explora spațiul în voie, cu o minge sau, de ce nu, poate chiar cu cretă. Personalul este grozav, îți va face o mică incursiune în povestea cafelei pe care o alegi și vei găsi întotdeauna oameni dispuși să te ajute. O problemă aici ar fi locurile de parcare, zona fiind foarte aglomerată în timpul săptămânii, dimineața, când oamenii merg la lucru, așa că trebuie să fiți foarte vigilenți.
- Crayon Club – nu am ajuns încă aici, dar din tot ceea ce am auzit, merită o vizită urgentă. Ei se prezintă drept o cafenea pentru părinți, cu jucării pentru copii. Acolo vă puteți relaxa într-un hamac sau bea un ceai simandicos sau chiar puteți participa la un eveniment special, precum o piesă de teatru sau un atelier pentru copii. Update octombrie 2018: Am ajuns între timp la Crayon Club și ne-a plăcut foarte mult, însă, din păcate, acum este deschis doar pentru evenimente rezervate dinainte.
Voi unde ieșiți cu cei mici?
0 Comentarii
Confirmări/Notificări