Din când în când, în călătoriile noastre urbane, fie în țară, fie în alte orașe ale lumii, căutăm acele locuri cu tradiție, care ne fac viața mai dulce. Călătoriile prin orașul nostru ne țin vii și activi, ne fac să îl iubim mai mult chiar și atunci când ni se pare imposibil :D, să câștigăm o apreciere profundă pentru orașul pe care îl numim acasă, sau baza noastră.
Facem asta ca să îi descoperim esența, să ne conectăm mai puternic cu rădăcinile lui, să ne mândrim cu moștenirea lăsată de generațiile anterioare. Înțelegându-i mai bine trecutul, putem să susținem afacerile locale, să prezervăm site-urile culturale, să ne cultivăm sentimentul de comunitate.
Și, deși îl cunoaștem foarte bine, întotdeauna se întâmplă să descoperim ceva nou. Așa ni s-a întâmplat și luând-o la pas pe clasicul traseu de weekend de pe Calea Victoriei, când, în dreptul Casei Capșa, am aflat că ne așteaptă un nou loc pentru o super degustare: Casa Capșa Chocolaterie, aflată chiar pe strada Edgar Quinet.
Casa Capșa Chocolaterie este un nou concept care derivă din moștenirea prețioasă a Casei Capșa, unde arta cofetăriei tradiționale se întâlnește cu farmecul ciocolatei belgiene. Creată din pasiunea și dedicarea ciocolatierilor talentați de la Casa Capșa, ciocolateria oferă un concept unic care se adresează atât cunoscătorilor, cât și începătorilor pe tărâmul cofetăriei tradiționale.
De fiecare dată când vizitez Casa Capșa, simt că mă întorc în timp. Odată pentru că locul și-a început povestea acum mai bine de 150 de ani, în fostul han Damari, pe atunci cofetăria “La doi frați, Anton și Vasile Capșa”, dar și pentru că fiecare bomboană de ciocolată pe care o gustăm aici este mărturia unei întregi istorii, de la ciocolata belgiană tradițională, la variantele vegane.
Mă simt surprinsă iar și iar de atmosfera regală, unde parcă stau la masă cu scriitorii și artiștii altor vremuri, cei care chiar frecventau cofetăria Capșa – Ion Barbu, Tudor Arghezi, Șerban Cioculescu, Liviu Rebreanu, Ionel Teodoreanu, Camil Petrescu, Zaharia Stancu, Ion Minulescu.
Mi s-a făcut dor de la primul pas de atmosfera de pe plantațiile de cacao, unde ne preparam singuri ciocolata, dar și de produsele fine pe care le gustam acolo, create de maeștrii ciocolatieri. Așa că am dat iama în vitrine și am ales bomboanele cu cele mai interesante gusturi și texturi.
Pentru că alimentația sănătoasă este o prioritate pentru noi, nu renunțăm la micile plăceri gustoase, ci doar căutăm acele locuri care promovează o abordare mindful și echilibrată a indulgențelor. Ne place că aici găsim produse lucrate manual, create integral din ingrediente naturale
Ce arome și texturi am găsit la noua ciocolaterie?
Deliciile artizanale Casa Capșa Chocolaterie sunt create din cea mai fină ciocolată belgiană, prelucrată manual. Am fost surprinsă de o multitudine de arome, de la coaja de limetă și zmeura suculentă la combinații foarte plăcute de choco-crunch și ciocolată albă extrem de netedă.
Pentru cei care adoptă un stil de viață vegan, Casa Capșa oferă, de asemenea, opțiuni delicioase, unde este păstrată aceeași dedicare pentru calitate și gust. De exemplu, această minune de bomboană pe nume Ferdinand, despre care aș fi putut să jur că nu are niciun ingredient clasic lipsă.
Indiferent dacă ești fan ciocolată neagră sau trufe cremoase, vei avea ce să alegi. Iar veștile bune continuă, în curând vor exista sortimente de bomboane de ciocolată îndulcite doar cu stevia.
Ce am încercat eu?
- ducat de Capșa – ciocolată, ganache alb și lămâie confiată
- bomboanele Ferdinand – produs vegan, ciocolată, nucă pecan, unt de arahide, coniac VSOP
- bomboane în formă de inimă sau steluță, cu zmeură, limetă, caise
- bomboane delicioase de ciocolată cu merișoare (vegan), ananas, ghimbir și zmeură, pere sau portocale
- trufe cu fistic
După degustare, mi-am lăsat creativitatea să zboare, luând câteva porții și pentru cei dragi. Am plecat de aici cu propriile cutii personalizate, cu bomboanele mele preferate de ciocolată, prezentate într-o formă nouă și atragătoare, o cutie cu istoria pe scurt a Casei Capșa.
Fiecare cutie este o reflectare a preferințelor tale unice, transformând acest răsfăț într-un moment personalizat și memorabil.
Toate bomboanele de ciocolată de mai sus le găsiți la Casa Capșa Chocolaterie, unde vă puteți descoperi preferatele. Iar dacă nu puteți ajunge personal pentru a degusta bunătățile artizanale, Casa Capșa Chocolaterie vi le poate livra pe raza municipiului București, pentru a le împărți cu cei dragi.
Voi le-ați încercat?
Acest articol a fost realizat în colaborare cu Casa Capșa București.
Dacă ți-a plăcut acest articol, poți susține pagina Momadica distribuind articolul, dând like paginii de Facebook şi/abonându-te la newsletter-ul blogului pentru a fi la curent cu ultimele articole și pentru a primi materiale speciale. Mă găsești și pe Instagram.
Iar dacă ești pasionat de comunități, te aștept în grupul meu de educație prin călătorii și călătorii long-term– Worldschoolers România.
0 Comentarii