Anul acesta promit să fiu mai conștiincioasă cu scrisul și să consemnez fiecare destinație nouă și frumoasă pe care o vizităm (momentan nu am început deloc bine :)) ). Până atunci însă, o mulțime de locuri care ne-au rămas în inimă merită menționate în retrospectivă.
În ceea ce privește plajele, locurile pe care le căutăm cu sete și în care ne regăsim întotdeauna, sunt plajele calme, pustii sau puțin populate, unde poți contempla natura, marea/oceanul, apusul/răsăritul și unde îți poți asculta interiorul.
Deși Tenerife este cunoscut pentru plajele populare și super amenajate pentru turiști de pe coasta de sud-vest a insulei, am petrecut acolo foarte puțin timp, doar pentru a căpăta o perspectivă de ansamblu asupra insulei. Anul acesta însă, i-am mai dat o șansă și am mai descoperit câteva plaje drăguțe.
Cât despre restul insulei, există o mulțime de locuri ce iarna par chiar virgine și nu atrag decât o parte dintre turiștii străini, despre care voi scrie mai jos. Vibe-ul este unul chill, cu oameni relaxați și zâmbitori, cu copii care aleargă după porumbei pe plajă și cu un sentiment de unison atunci când soarele intră în ocean până următoarea zi.
Cuprins
Playa Punta Brava
Nu este chiar o plajă pustie, însă am rezonat din prima clipă cu ea. Plaja face parte din plaja mai mare a orașului Puerto de la Cruz, care se numește Playa Jardin. Numele este ales pe bună dreptate, plaja este plină de vegetație, iar când ridici privirea, în partea opusă oceanului, poți vedea cum domnește Teidele mândru. Plaja are nisip fin, negru – bazaltic, de proveniență vulcanică. Este preferata noastră din oraș, deoarece poți vedea apusul direct în clădirile vechiului cartier Punta Brava, care, de la această distanță, are o alură idilică, sau, bineînțeles, în ocean (în funcție de perioada anului).
Playa Bollulo
Este plaja noastră preferată de pe insulă. Se găsește tot în apropiere de orașul Puerto de la Cruz, preferatul nostru din Tenerife, de altfel, alături de plajele Los Patos și Ancón. La plaja Los Patos nu am reușit să ajungem, scările fiind surpate, însă am fotografiat-o de sus și arată cam așa:
La acest șir de plaje se ajunge cu mașina, în 5-10 minute din oraș. Bollullo se află în stânga plajei Los Patos. De la locul de parcare, mai ai de parcurs o mică distanță pe jos, pe lângă o plantație de bananieri, după care se coboară un rând de scări și se ajunge la plajă. Partea frumoasă e că apuci să te bucuri și de peisajul de sus, de unde se vede toată plaja în splendoarea ei. s. Există și un mic bar pe plajă, dar, noi o preferăm atunci când este închis și este liniște. Aici vin multe familii cu copii, mulți îndrăgostiți și câțiva surferi rătăciți, majoritatea fiind localnici. Nisipul este iarăși splendid, extrem de fin dar fără să se lipească de pielea uscată, negru cu particule aurii, o plăcere să îți afunzi tălpile în el sau să îl presari printre degete.
Playa Benijo
Aici ne-a plăcut la nebunie peisajul specific zonei Anaga, felul în care stâncile ies din ocean, nisipul negru, plimbarea de-a lungul coastei și restaurantele panoramice. Este o experiență la fel de intresantă atunci când mareea este joasă și poți ajunge la stâncile fotografiate de mine mergând prin nisip și rămășițe de valuri :). Se ajunge ușor cu mașina. O minune de plajă sălbatică, ce să mai vorbim!
Playa de las Teresitas
O plajă artificială și destul de populară în blog-posturi, însă este fooooarte întinsă (1,5 km lungime și aproximativ 50m lățime), așa că nu te vei îngrămădi într-o mare de oameni. Nisipul este adus din Sahara, iar plaja are un aspect caraibian, asemănându-se mai degrabă cu plajele din insulele mai estice, Furteventura și Lanzarote. Numai bună pentru înotat și pentru familii cu copii, datorită digului construit, Playa de las Teresitas este în topul nostru, deși nu este deloc sălbatică.
Playa de Masca
Pe această plajă nu pot să spun propriu-zis că ne-am întoarce, deoarece nu am ajuns fizic pe ea, însă am văzut-o de sus, de la distanță și, cu siguranță, merită o vizită. Este o plajă cu nisip negru, cu ape liniștite. Aici se poate ajunge cu barca din Los Gigantes sau se poate face un traseu din satul cu același nume, pe care l-am vizitat și ne-a încântat.
P.S. Acestea sunt plajele pe care le-am încadrat în top anul trecut, 2017. După vizita de anul acesta, aș adăuga și 2-3 plaje mai sudice care m-au încântat și despre care voi scrie, desigur, în altă postare.
0 Comentarii